In de 2 verblijven is inmiddels een keukentje geïnstalleerd. De B&B functie is nu optioneel.

 

Vakantieverblijf: HET PUTTERTJE, doet haar naam tot leven komen en zal u het rustgevende en voldane gevoel geven dat u dit jaar de juiste keuze heeft gemaakt voor wat betreft uw gekozen vakantiebestemming.

Voldaan:

Bij aankomst zult u verrast worden door de charmante ligging van het verblijf: midden in de natuur aan de rand van een uitgestrekt bos.

Uit de meer dan welkome ontvangst door de gastheer, in een schoon en van alle gemakken voorzien verblijf, met een eventueel uitgebreid en met zorg bereid ontbijt, put u het voldane gevoel de juiste keuze te hebben gemaakt. 

Tot rust komen:

De bosrijke omgeving van de Veluwe leent zich uitstekend voor lange wandelingen en/of fietstochten, welke u bij de poort van uw verblijf kan aanvangen. 

In de grote en tot uw beschikking staande tuin zal het niet onmogelijk zijn het gelijknamige vogeltje: ‘het puttertje’ te spotten en u  op zo’n moment  te doen beseffen: uit deze vakantie put ik rust!

De lovende recensies liegen er ook niet om en kunnen samengevat worden in ‘ het voldaan tot rust komen gevoel’. Terugkijkend op uw verblijf zal dit het gevoel zijn wat u aan vakantie overhoudt:

‘Het voldaan tot rust komen-gevoel gevoel’ geput uit: HET PUTTERTJE!

 

Sommige foto's hier zijn  niet meer actueel.

 

Inchecken,

 

De gasten die een b&b bezoeken zijn natuurlijk heel verschillend. Dik, dun, lang, kort, breed, smal, gehumeurd, opgewekt, slim, doordacht, afwachtend, en ga zo maar door. Toch is er een opmerkelijk gedragspatroon bij het inchecken. Men kan het omschrijven als een beetje onderzoekend, niet te enthousiast. Een soort kat uit de boom kijkend gedrag. Na mijn uitleg over van alles en nog wat verlaat ik mijn gast met een soort vlees nog vis gevoel. Voor de gast begint de ontdekkingsreis. Hoe werkt alles,wat doen de schakelaars. Hoe zitten de stoelen en hoe liggen de bedden? De volgende dag is de leerschool ten einde en ontmoet ik mijn gast met een vooraf klaargemaakt ontbijt. Een overdreven opgewektheid overvalt me dan vaak. Schoon gewassen gezichten met netjes gekamd haar en stralende blikken is de gedaante verwisseling die de B&B gast heeft ondergaan. De slaap en de warme douche hebben hun uitwerking gehad en hebben een vrolijke gast gemaakt waar een gezellig babbeltje mee te maken is. Daar neem ik dan ook maar de tijd voor want dat zijn vaak boeiende gesprekken. Nu nog even genieten van een heerlijk ontbijt.

 

De Prosessierups,

 

Deze rups komt hier niet voor gelukkig. Dat is opmerkelijk want Het Puttertje staat volledig in de schaduw van grote eikenbomen de boom waar de rups zich bij voorkeur heel prettig in voelt. Enkele gasten vragen mij dan ook wel eens naar de aanwezigheid van die irritante wormpjes. De reden is simpel. Er is hier een hele grote populatie mezen en die rupsen zijn een delicatesse voor hen. Die grote populatie is ontstaan door een vogel voederplek hier in de tuin die vooral door mezen wordt bezocht. Het is daar echt een mezenfestijn. Er komen vele soorten mezen op af zoals pimpelmezen zwartkopmezen staartmezen enz. enz. Andere vogelsoorten worden niet geduld helaas. Ze nestelen ook nog eens rondom de voederplek, de populatie wordt steeds groter en groter vooral in de zomer, Het is een welkome situatie want die grote eiken bomen zorgen voor een redelijk koele atmosfeer in Het Puttertje en de bomen zijn ook nog eens rupsvrij.

Het ontbijt,

 

Bij het inchecken vraag ik mijn gasten hoe laat ze de volgende dag het ontbijt willen hebben. Na wat vragende blikken naar elkaar komt er dan een tijd uit. Ik als gastheer ben heel precies want de tijd die wordt genoemd is de absolute tijd dat ik het ontbijt ook breng. Opmerkelijk is dat de B&B gast zelf die genoemde tijd niet altijd serieus neemt. Of hij is die tijd domweg vergeten. Niet zelden kom ik bij de kamers en dan is alles nog in diepe rust. Ze liggen allemaal nog heerlijk te pitten. Tijd is tijd denk ik dan, dus klingel ik een aantal keren met een indringende schelle bel van een mini kerktoren. Met het dienblad in mijn hand ontmoet ik dan al snel de eerste B&B gast die in de haast snel iets heeft aangetrokken. Men schrikt waarschijnlijk zo erg dat even iets aantrekken niet helemaal lukt. Met een ontbloot bovenlijf is dan de goedemorgen ontmoeting. Het is altijd standaard dat de MAN het bed wordt uitgetrommeld.

 

 

WiFi,

 

De vraag die me bezig houdt: Kan men tegenwoordig het WiFi signaal uitschakelen? Als men de smartphone laat zoeken naar een WiFi netwerk dan heeft men vaak meerdere mogelijkheden waaruit men kan kiezen. Weet men de gebruikersnaam en het wachtwoord dan kan een verbinding worden gemaakt. Onlangs werd aan mij gevraagd of ik het WiFi netwerk wilde uitschakelen. Braaf als ik ben doe ik dat dan gewoon. Een kwestie van de stekker eruit. De Gast had daar n.l. last van en kon dan moeilijk slapen. Nu heb ik wel eens iets gehoord over aardstraling die de stand van je haar beïnvloeden. Dat WiFi signaal zal misschien wel net zo iets zijn. Toch vind ik het raar. Mijn netwerk is dan wel uitgeschakeld maar alle andere netwerken blijven actief. Voor de Gast heb ik de zaak opgelost en daar gaat het om.

 

 

Wilde dieren,

 

Het boshuisje "Het Puttertje" ligt aan de rand van een enorm bosgebied met een zeldzame natuurlijke omgeving. Er leven hier wilde zwijnen, konijnen, herten, vossen, eekhoorntjes enz. Nu is het niet zo dat men deze dieren dagelijks ziet. Zeker niet. Het zijn dieren die zich liever verstoppen. Met veel geluk en geduld komt men ze tegen. Het valt mij op dat mijn gasten die hier in het bos een wandeling maken veel vaker iets van dat wild te zien krijgen als ikzelf. Soms worden er hele spannende verhalen verteld met een heel gespannen gezichtsuitdrukking. Meestal probeer ik die spanning dan nog te intensiveren en de gast heeft een belevenis van zijn leven. Zeker als op zo'n moment een Buizerd op een paaltje gaat zitten.

 

 

Een bijzondere gast,

 

Eens heb ik een zeer bijzondere ontmoeting gehad met een goochelaar. Voordat de man aan zijn ontbijt wilde beginnen, moest ik eerst een paar goocheltrucs aanschouwen. Na een paar konijnen uit de hoed was de man helaas nog niet klaar. Gefascineerd waarschijnlijk door mijn technisch kunnen wilde de man mijn advies hoe hij technisch gezien een konijn uit zijn broekspijp kon toveren. Daar moest elektronisch toch een oplossing voor zijn. Nu die is er ook wel maar nu eerst het ontbijt. Dat andere komt nog wel.

 

 

De Dames hierboven hadden mijn B&B uitgezocht voor het maken van een herfststukje. Het thema was herfst met een oude schoen. Zie het resultaat mooi toch?

Spoken,

 

Spoken bestaan niet zegt men vaak. Daar denk ik nu iets anders over. De associatie met een spook heb ik toch echt meegemaakt in mijn B&B. Elke avond om een uur of elf maak ik traditie getrouw een inspectie rondje over mijn terrein. Ik kijk of alles er normaal uitziet of de hekken dicht zijn enz. Hier in het buitengebied is het om die tijd goed donker. Lantaarn palen staan hier niet dus donker is hier gewoon donker. Tot mijn grote schrik zag ik voor mijn B&B toch iets wat leek op een wit spookachtige gedaante. Het zat op 2 tuinstoelen zonder ook maar iets te bewegen. Ik schrok behoorlijk maar gelijktijdig had ik de innerlijke drang dit verder te onderzoeken. Langzaam op mijn tenen ben ik er naar toe geslopen. Wat blijkt: 2 van mijn gasten hadden een groot wit dekbed uit hun auto gehaald en dit om hen heen geslagen tegen de kou. Daar zaten die 2 in het pikke donker op 2 tuinstoelen dicht tegen elkaar aan met een groot wit dekbed om hen heen al turend naar de sterrenpracht die op dat moment was. Gerust gesteld heb ik dit romantische stel maar laten zitten.

Snurken

 

In mijn B&B horen de Hooi- en Stalkamer bij elkaar. Bij 2 gasten (echtparen) gebruik ik de Hooikamer. De Stalkamer neem ik erbij als 2 vrouwen of mannen apart willen slapen. Ook bij echtparen met 1 of 2 kinderen is de Stalkamer van belang. De Stalkamer, en dat is nieuw voor mij, is blijkbaar ook interessant bij echtparen waarvan er 1 snurkt. Er zijn dus echtelieden die nooit naast elkaar slapen maar ieder apart op een kamer omdat de snurkende decibels de 1 het slapen onmogelijk maakt.

 

 

 

Zingen

 

In Het Puttertje is het binnen heel rustig en stil. Buiten is er soms wat geroezemoes van de A50. Het verbaasde me dat een paar gasten zomaar uit volle borst en ongegeneerd aan het zingen waren. Gelukkig waren ze op dat moment alleen in Het Puttertje. Vroeger kan ik me herinneren, dat bij zwaar onweer, mijn religieus fanatieke moeder psalm versjes ging zingen. Van slecht weer was nu geen sprake zeker niet, de zon scheen volop. Mijn zingende gasten hadden gewoon plezier in het zingen en dat maar liefs met hele noten. Nu heb ik dat ook eens gehoord.

 

 

Fruit.

 

De B&B gast heeft een hekel aan het afschillen van fruit. Bij het ontbijt deden we altijd een bakje met fruit en meestal kwam dat gewoon weer terug. Mijn vrouw kreeg het idee, om het fruit zelf maar te gaan schillen en het in kleine stukjes te snijden. Dus doen we nu steeds een bakje met kleine stukjes fruit bij het ontbijt. Wat blijk: het bakje is altijd leeg, we krijgen maar zelden iets terug. Conclusie: De B&B gast is alleen bereid fruit te eten als hij kleine stukjes fruit met de vork kan aanprikken en in kleine stukjes naar binnen kan werken. Waar doet U dat ook al weer aan denken?