/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
hetputtertje.nl (Een huisje in de natuur)
Home » De Kamers

Het Puttertje (Een gastenverblijf in de vrije natuur, gelegen aan de bosrand)

Een vakantie onderkomen waar men geheel zelfstandig, gezellig en knus kan verblijven, met volop privacy en een grote tuin rondom . Dat allemaal heeft U bij Het Puttertje. Een gastenverblijf wat van alle gemakken is voorzien. Er is een aparte doucheruimte met toilet en wastafel, een apart keukenblok (koffie en thee) enz. Verder zijn er bedlinnen en handdoeken, tv, Wifi, radio, tuinstoelen, comfortabele stoelen en bedden. enz. alles wat uw verblijf aangenaam kan maken.
In het gastenverblijf zijn 2 gedeeltes die aan bovenstaande criteria voldoen n.l. Het Hooikamer verblijf en het Zadelkamer verblijf. De twee verblijven zijn geheel apart van elkaar gelegen onder 1 dak.

Voor 2 personen (echtpaar, 2 vrouwen of 2 mannen enz.)
Men heeft dan de keus uit 2 gastenverblijven, Het Hooikamer verblijf of het Zadelkamer verblijf. Het Hooikamer verblijf is iets ruimer qua vloeroppervlak. Verblijft men hier langer dan 2 nachten dan krijgt men de Stalkamer er gratis bij. (Deze optie heeft het Zadelkamer verblijf niet) Uw woonruimte bestaat dan uit de Stalkamer (slaapkamer), Hooikamer (woonvertrek) Keuken en een aparte doucheruimte.

Voor 4 personen. ( 2 echtparen), Een groep vrienden of vriendinnen. Of gezinnen met 1 of 2 kinderen.
De 2 echtparen kunnen al de twee gastenverblijven kiezen (dus een echtpaar in het Hooikamer verblijf en een echtpaar in het Zadelkamer verblijf. Men is dan volledig op zichzelf en gescheiden van elkaar.
Men kan ook het Hooikamer verblijf nemen aangevuld met de Stalkamer. Men is dan wel op elkaar aangewezen. In principe bewoont men een bungalow met 4 personen. (het is de goedkoopste oplossing, de 3e en 4e persoon betalen ieder 15€ per nacht (kinderen beneden de 12 jaar 10€)

Het Puttertje kan ook als B&B worden geboekt dus inclusief ontbijt. De prijs voor het ontbijt is 12,5€ per overnachting en op basis van 2 personen.

De Zadelkamer

Slapen in de Zadelkamer

Gezellig in de Hooikamer

Keukentje (kookplaat,magnetron,koelkast,

oventje)

zicht op de Zadelkamer

4 personen Hooi/Stalkamer

zicht op de Hooikamer (winter)

De Hooi/Stalkamer

Slapen in de Hooikamer

keuken Hooi/Stalkamer

sanitair Hooi/Stalkamer

De Zadelkamer is een functioneel vertrek voor een zeer aantrekkelijke prijs. Het vloeroppervlak is minder dan bij de Hooi/Stalkamer. Toch is er alles aanwezig.  Verder heeft de kamer veel raamoppervlak (alles dubbel glas) en bijna alle ramen kunnen open gezet worden. Sommige ramen hebben ventilatie roostertjes. Het verduisteren gaat met sfeervolle gordijnen.

 

De doucheruimte is in zijn geheel betegeld. Er is een hangtoilet, douche cabine en een wastafel van hard kunststof met voldoende aflegruimte. Als extra is er ook nog een haarföhn en een los zitbankje. De ruimte is door een apart raampje te ventileren. Tijdens het douchen kan een elektrische ventilator worden ingeschakeld. De ruimte wordt verwarmd met een elektrische paneelverwarmer aan de wand.

 

De verwarming in het hoofdvertrek wordt geregeld met een elektrisch geregelde infrarood plafond verwarmer. Is het te koud dan kan tevens een nieuwe propaangaskachel als bijverwarming worden gebruikt. De gaskachel is uitgevoerd met een gesloten brandersysteem, dat wil zeggen dat de lucht voor de verbranding van buiten komt en dat de verbrandingsgassen ook weer naar buiten worden afgevoerd (extra veilig). Verder is de totale ruimte maximaal geïsoleerd.

 

Er staat een (ontbijt)tafeltje met 2 rechte stoelen en 2 relax fauteuils. De fauteuils kunnen indien gewenst worden vervangen door wat meer rechte exemplaren.

 

Verder is er een TV (kanaal digitaal) die men vanaf alle kanten kan bekijken zelfs vanaf het bed. Door mijn kanaal digitaal abonnement zijn heel veel kanalen te ontvangen.

 

De 2 losse bedden kunnen tegen elkaar worden gezet. Men heeft dan een 2 persoonsbed van 1.6m. x 2m. De matrassen zijn van het merk Auping en worden als zeer comfortabel ervaren.

 

Bij een B&B boeking wordt het ontbijt gebracht op uw tijd maar voor 10.00uur. Het ontbijt kan zowel binnen of buiten worden genuttigd afhankelijk van de weersomstandigheden. Koffie en/of thee moet men zelf zetten. Koffiezetter, waterkoker, serviesgoed en bestek zijn er natuurlijk ook. In 2018 is er een kleine aanpassing gerealiseerd. Het keukentje is iets groter geworden met meer voorzieningen. De privacy functie is wat meer benadrukt.   

 

De kamer moet voor 11.00 uur worden verlaten.

__________________________________________________________

De Hooi/Stalkamer is een bijzonder vertrek. Het bestaat uit 4 aparte ruimtes. De hooikamer, Stalkamer, een aparte douche en een overloop met keuken. Het bijzondere is dat alle 4 vertrekken onder 1 kap zijn gelegen. Door de aparte doucheruimte worden de kamers niet vochtig. De Hooikamer wordt het meest gebruikt. Het zijn meest echtparen die deze kamer reserveren. De Stalkamer blijft in dit geval onbenut. De Stalkamer komt erbij, als men afzonderlijk wil slapen of als er meerdere personen zijn. Bijvoorbeeld 2 echtparen of een gezin met meerdere personen.  Met deze Multi functionele ruimte kan men van alles. B&B kort of lang verblijf, met of zonder ontbijt. Alles is mogelijk.

 

In de hooikamer staat een vast bed voor 2 personen met 2 afzonderlijke matrassen en dekbedden. Ook is hier een TV opstelling met mogelijkheden van USB, DVD, SD-kaart. De ruimte kan men verwarmen met een elektrische geregelde infrarood plafond verwarmer. 

 

In de stalkamer staan 2 losse bedden die tegen elkaar of van elkaar kunnen worden gezet. Er is geen TV opstelling. Deze ruimte is ook te verwarmen met een paneel verwarmer.

 

In de overloop c.q. keuken staat een magnetron, waterkoker, koelkast. koffiezet apparaat, serviesgoed en bestek. In deze ruimte is een propaan gaskacheltje gemonteerd met een gesloten verbranding systeem (extra veilig). De douche ruimte kan men met een paneelverwarmer aangenaam verwarmen.

 

De douche ruimte is een verhaal apart. Als gezin hebben we jaren gekampeerd met een vouwwagen van het merk Campavan. Het was een vouwwagen waar veel aan gedaan moest worden. Het vouwsysteem werkte niet perfect. Ook het keukentje was niet degelijk uitgevoerd. De vouwwagen was door de jaren heen een constant klusobject. Tot het moment dat er niet meer gekampeerd werd. Daarna heeft de vouwwagen hier jaren zomaar gestaan zonder enige functie. Totdat ik het idee kreeg er een mobiele sanitaire unit van te maken. En zo is het gekomen. Op het stalen frame heb ik een stalen constructie gelast waar alles aan is bevestigd. Van binnen is een ruime douche gemonteerd, een hangtoilet en een wastafel met voldoende aflegruimte. Er was zelfs nog ruimte voor een zitbankje. De warmwater voorziening wordt geregeld met een butagas/propaan geiser die buiten, in een maximaal geventileerde ruimte is gemonteerd.Totaal heb ik er 2 jaar aan gewerkt.

 

Deze mobiele douche ruimte staat nu bij de Hooi/Stalkamer. De overkapping van het geheel is aangepast zodat men droog en warm van de ene naar de andere ruimte kan lopen. De doucheruimte kan men bereiken met een klein opstapje net als bij een caravan.