De Zadelkamer is een functioneel vertrek voor een zeer aantrekkelijke prijs. Het vloeroppervlak is minder dan bij de Hooi/Stalkamer. Toch is er alles aanwezig.  Verder heeft de kamer veel raamoppervlak (alles dubbel glas) en bijna alle ramen kunnen open gezet worden. Sommige ramen hebben ventilatie roostertjes. Het verduisteren gaat met sfeervolle gordijnen.

 

De doucheruimte is in zijn geheel betegeld. Er is een hangtoilet, douche cabine en een wastafel van hard kunststof met voldoende aflegruimte. Als extra is er ook nog een haarföhn en een los zitbankje. De ruimte is door een apart raampje te ventileren. Tijdens het douchen kan een elektrische ventilator worden ingeschakeld. De ruimte wordt verwarmd met een elektrische paneelverwarmer aan de wand.

 

De verwarming in het hoofdvertrek wordt geregeld met een elektrisch geregelde infrarood plafond verwarmer. Is het te koud dan kan tevens een nieuwe propaangaskachel als bijverwarming worden gebruikt. De gaskachel is uitgevoerd met een gesloten brandersysteem, dat wil zeggen dat de lucht voor de verbranding van buiten komt en dat de verbrandingsgassen ook weer naar buiten worden afgevoerd (extra veilig). Verder is de totale ruimte maximaal geïsoleerd.

 

Er staat een (ontbijt)tafeltje met 2 rechte stoelen en 2 relax fauteuils. De fauteuils kunnen indien gewenst worden vervangen door wat meer rechte exemplaren.

 

Verder is er een TV (kanaal digitaal) die men vanaf alle kanten kan bekijken zelfs vanaf het bed. Door mijn kanaal digitaal abonnement zijn heel veel kanalen te ontvangen.

 

De 2 losse bedden kunnen tegen elkaar worden gezet. Men heeft dan een 2 persoonsbed van 1.6m. x 2m. De matrassen zijn van het merk Auping en worden als zeer comfortabel ervaren. 

 

De kamer moet voor 11.00 uur worden verlaten

 

Slapen in de Zadelkamer

De Hooi/Stalkamer is een bijzonder vertrek. Het bestaat uit 4 aparte ruimtes. De hooikamer, Stalkamer, een aparte douche en een overloop met keuken. Het bijzondere is dat alle 4 vertrekken onder 1 kap zijn gelegen. Door de aparte doucheruimte worden de kamers niet vochtig. De Hooikamer wordt het meest gebruikt. Het zijn meest echtparen die deze kamer reserveren. De Stalkamer blijft in dit geval onbenut. De Stalkamer komt erbij, als men afzonderlijk wil slapen of als er meerdere personen zijn. Bijvoorbeeld 2 echtparen of een gezin met meerdere personen.  Met deze Multi functionele ruimte kan men van alles. B&B kort of lang verblijf, met of zonder ontbijt. Alles is mogelijk.

 

In de hooikamer staat een vast bed voor 2 personen met 2 afzonderlijke matrassen en dekbedden. Ook is hier een TV opstelling met mogelijkheden van USB, DVD, SD-kaart. De ruimte kan men verwarmen met een elektrische geregelde infrarood plafond verwarmer. 

 

In de stalkamer staan 2 losse bedden die tegen elkaar of van elkaar kunnen worden gezet. Er is geen TV opstelling. Deze ruimte is ook te verwarmen met een paneel verwarmer.

 

In de overloop c.q. keuken staat een magnetron, waterkoker, koelkast. koffiezet apparaat, serviesgoed en bestek. In deze ruimte is een propaan gaskacheltje gemonteerd met een gesloten verbranding systeem (extra veilig). De douche ruimte kan men met een paneelverwarmer aangenaam verwarmen.

 

De douche ruimte is een verhaal apart. Als gezin hebben we jaren gekampeerd met een vouwwagen van het merk Campavan. Het was een vouwwagen waar veel aan gedaan moest worden. Het vouwsysteem werkte niet perfect. Ook het keukentje was niet degelijk uitgevoerd. De vouwwagen was door de jaren heen een constant klusobject. Tot het moment dat er niet meer gekampeerd werd. Daarna heeft de vouwwagen hier jaren zomaar gestaan zonder enige functie. Totdat ik het idee kreeg er een mobiele sanitaire unit van te maken. En zo is het gekomen. Op het stalen frame heb ik een stalen constructie gelast waar alles aan is bevestigd. Van binnen is een ruime douche gemonteerd, een hangtoilet en een wastafel met voldoende aflegruimte. Er was zelfs nog ruimte voor een zitbankje. De warmwater voorziening wordt geregeld met een butagas/propaan geiser die buiten, in een maximaal geventileerde ruimte is gemonteerd.Totaal heb ik er 2 jaar aan gewerkt.

 

Deze mobiele douche ruimte staat nu bij de Hooi/Stalkamer. De overkapping van het geheel is aangepast zodat men droog en warm van de ene naar de andere ruimte kan lopen. De doucheruimte kan men bereiken met een klein opstapje net als bij een caravan.

De Zadelkamer

Gezellig in de Hooikamer

Keukentje (kookplaat,magnetron,koelkast,

oventje)

De Hooi/Stalkamer

Zicht op de Hooikamer

Slapen in de Hooikamer

keuken Hooi/Stalkamer

Slapen in de Stalkamer

Zonneweide

Aankomst bij de locatie